Haladó blackjack stratégia

Blackjack kártyaszámolás

Minden emelt szintű stratégia az alap szintű stratégia ismeretével  kezdődik. Amikor már memorizáltuk a különböző táblázatokat, akkor elkezdhetjük a nehézfegyver bevetését is. Ez a stratégia a lapszámolás.

Az online kaszinókban senkit nem zárnak ki a lapszámlálásért, nem úgy mint a hagyományos helyeken, habár folyamatos keveréssel  és különböző praktikákkal megpróbálhatják eltántorítani a játékosokat. De miről is van szó?

A kártyaszámolás nagyon logikusan arra épül, hogy az a kártya, amit az osztó már kiosztott, nem fog újra felbukkanni. Tehát, ha figyelemmel kísérjük az eddig kiosztott lapokat, nagyobb valószínűséggel tudjuk megtippelni, hogy mi lesz a következő. Azaz nő az esélyünk a nyerésre. 

Kártyaszámolási esélyek

Vegyünk egy példát: ha mind a négy ászt kiosztották már, nincs esélye annak, hogy még egy ászt osszanak ki, egészen addig, amíg a paklit meg nem keverik. Amennyiben csak két ász lett kiosztva, akkor ez csökkenti az esélyét annak, hogy megint ász következzen. Ebben az esetben, azonban nem lehetünk száz százalékosan biztosak. 

A matematika segítségével meghatározott arányok tehát így néznek ki: 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

ász

0.37%

0.44%

0.52%

0.64%

0.45%

0.30%

0

-0.13%

-0.53%

-0.49%

Ez azt jelenti, hogy ha kiosztanak egy 2-es kártyát, az esélyeink 0.37%-kal  növekednek, ha egy ászt, akkor 0.49%-kal csökkennek. Ahogy az a táblázatban is látszik, az alacsony értékű kártyák kiosztása a játékosnak és a magasabb értékűek az osztónak kedveznek.  Ezek az arányok természetesen egy pakli esetében érvényesek. Ha 6 paklival játszunk, akkor például hat 6-ost ki kell osztania az osztónak ahhoz, hogy az előnyünk 0.45% legyen.

Tegyük fel, hogy 7 játékos játszik egy osztóval és egy paklival. Amennyiben figyelünk az osztásokra, a következő játéknál tisztában kell legyünk azzal, hogy a pakliban maradt kártyák többsége magad vagy alacsony értékkel rendelkezik. Ez abban is segíthet, hogy mikor álljunk meg, adjuk fel a játékot,  vagy mikor érdemes még egy lapot húznunk.  

Ilyenkor az alapstartégia és a kártyaszámolás kombó a siker lehetőségét megsokszorozza. Gyakorlat teszi a mester, és ebben az esetben ez sokszorosan igaz. Magold be az alapstratégiát, tanuld meg a kártyaszámolást, és legyél te a blackjack mestere.